תנאי קבלה והרשמה לתוכנית המוסמך בעבודה סוציאלית לבעלי תארים אחרים | ביה"ס לעבודה סוציאלית ולרווחה חברתית ע"ש פול ברוולד

תנאי קבלה והרשמה לתוכנית המוסמך בעבודה סוציאלית לבעלי תארים אחרים

ההרשמה לתכנית לשנת הלימודים תשפ"ה

תחל בתאריך 25.02.2024  ותסתיים בתאריך 30.04.2024

תנאי קבלה למגמה לטיפול בהקשר חברתי

• תואר בוגר/מוסמך בציון 85 לפחות.
  • התנסות עדכנית של שנה לפחות מיום הזכאות לתואר בוגר ועד לסיום מועד ההרשמה שלפני שנת הלימודים המיועדת, בשכר או בהתנדבות במסגרת טיפולית ציבורית עם שלושה פונים לפחות למשך תקופה של שלושה חודשים לפחות כל אחד, תוך הדרכה שבועית קבועה על ידי איש מקצוע רלוונטי (עובד סוציאלי / פסיכולוג).

תנאי קבלה למגמה לשינוי חברתי במציאות משתנה

• תואר בוגר/מוסמך בציון 85 לפחות.
  • למי שטרם סיים את התואר, אישור זכאות  צריך להיות עד ה- 30.9 של אותה שנה.
  • סטודנטיות וסטודנטים אשר נרשמים למגמה לשינוי חברתי במציאות משתנה יוכלו לבצע הכשרה מקצועית קהילתית  בשנים א+ב של התואר. במידה ויבחרו בהכשרה קהילתית, תכנית הלימודים שלהם  בשנים א' וב' של התואר תכלול קורסים ייעודים המותאמים להכשרה מקצועית קהילתית

מועמדים עם ציון ממוצע 80 עד 85 יכולים להגיש בקשה להתקבל למוסמך והיא תידון בועדת הלימודים של התכנית

תנאי קבלה לכל המגמות

על המועמד להציג לימודים אקדמיים קודמים בתחומים הבאים של מדעי החברה בהיקף של 12 נ"ז לפחות משלוש הקבוצות הבאות:

א.  4   נ"ז מלימודי הפסיכולוגיה.

ב.  4   נ"ז מלימודי המחקר.

ג.   4   נ"ז מלימודי הסוציולוגיה / חברה ישראלית / מבוא לכלכלה / התנהגות ארגונית / מדע המדינה / מחשבה חברתית.

מועמדים אשר חסר להם מעל 4 נ"ז לא יכולים להגיש מועמדות עד השלמת 8 נ"ז לפחות מתוך ה12 נ"ז .

לרשימת הקורסים לחץ כאן.

לבדיקת עמידה בתנאי זה יש להעביר קובץ ברור של גיליון הציונים לכתובת מייל:  supmsw@savion.huji.ac.il    נא לציין בפנייה במייל שם מלא ומס' זהות.

לכל פניה והיוועצות ניתן לפנות לגב' דארין עלוי במייל:    supmsw@savion.huji.ac.il

פטור באנגלית

בהתאם לנהלי האוניברסיטה העברית, רמת "פטור" אוניברסיטאית בלימודי אנגלית מהווה תנאי הכרחי לקבלה לתכנית ההשלמות למוסמך בעבודה סוציאלית.

מועמד שהמוסד בו הוא למד לתואר בוגר אינו ברשימת המוסדות המוכרים על-ידי המל"ג, נדרש להציג פטור חלופי על סמך הבחינה הפסיכומטרית, מבחן אמי"ר/אמיר"ם, או לימודי אנגלית כשפה זרה באוניברסיטה העברית.

סדרי הרשמה

1. על כל המועמדים להציג לימודים אקדמיים קודמים בהיקף של 12 נ"ז  (הגשת בקשה להכרה בקורסי בסיס הדרושים לתכנית) לכתובת מייל: supmsw@savion.huji.ac.il

2. כל המועמדים ירשמו במדור לרישום וקבלה באמצעות  אתר ההרשמה של האוניברסיטה העברית  רישום מקוון.

תלמידי חו ירשמו דרך המשרד לקבלת תלמידים מחו"ל (בניין גולדשמידט, טל': 02-5882607). לפרטים נוספים על תהליך הרישום ניתן לעיין במדריך לנרשם

3. במקביל, כל המועמדים -  יש לפתוח חשבון במערכת להרשמה לתארים מתקדמים (EKMD) על מנת להעביר את המסמכים הדרושים לצורך תהליך הקבלה לתכנית:

• תמונת פספורט סטנדרטית.
  • קורות החיים הכוללים (1) השכלה , (2) הסטוריה תעסוקתית    (3) ניסיון מקצועי רלוונטי לתחום .
  • מכתב אישי - אורך המכתב לא יעלה על 400 מילים( גופן גודל 12 רווח שורה וחצי) שכולל :
  1. הסבר.י מדוע את.ה מעוניינ.ת לעשות הסבה לעבודה סוציאלית?
  2. ספר.י על ההתנסות שלך בקשר מסייע עם אנשים, אילו תובנות יש לך מהתנסות זו?
  3. תאר.י מה הן המטרות שלך לעתיד כעובד.ת סוציאלי.ת
  4. "אנא תאר.י מה הניע אותך לבחור במסלול "טיפול בהקשר חברתי (קליני)"/"שינוי חברתי במציאות משתנה"

5. רקע נוסף שלדעתך חשוב שנדע עליך
  • אישור זכאות לתואר בוגר/מוסמך קודם, עם חותמת וחתימת מוסד הלימודים.
  • גיליון ציונים של תואר הבוגר/המוסמך לעיל, עם חותמת וחתימת מוסד הלימודים.
  • שני מכתבי המלצה, אחד ממעסיק ואחד מסגל אקדמי (למעוניינים במגמה לשינוי חברתי במציאות משתנה בלבד).
  • אישור מעסיק על ניסיון מקצועי (למעוניינים במגמה לטיפול בהקשר חברתי בלבד).
  • המלצת מדריך והמלצת סגל אקדמי (למעוניינים במגמה לטיפול בהקשר חברתי בלבד).

לא תידון מועמדות ללא המסמכים המפורטים.

מועמדותו של מי שלא ביצע את שני השלבים לעיל לא תועבר לטיפול ועדת הקבלה.
מי ששילם דמי רישום ולא העלה מסמכים למערכת הEKMD -   תוזן לו דחייה על בסיס היעדר מסמכי קבלה עם סיומה של תקופת הרישום.

הדרישות המפורטות להלן מהוות תנאי להגשת מועמדות בלבד, ואינן מקנות זכות קבלה אוטומטית. בית הספר דן בכל בקשה בהתאם לכישורי המועמד/ת ובהתאם ליכולת הקליטה של התכנית. לתכנית יתקבלו בעלי הנתונים הטובים ביותר מבין אלו העומדים בתנאי הקבלה.

תהליך הקבלה

• ועדת הקבלה תדון במועמדות רק לאחר שהמועמד שילם דמי רישום והעביר את כלל המסמכים הדרושים.
  • ועדת הקבלה תקבל החלטה בדבר מועמדות על סמך מסמכי המועמדות בלבד, אולם באפשרותה לזמן מועמד לראיון לפי ראות עיניה.
  • החלטת הועדה תימסר באופן רשמי דרך דוא"ל ,לפרטים שמסר המועמד בעת הגשת המועמדות.
  • מועמד יכול לערער על החלטת הוועדה תוך שבוע ימים מרגע קבלת ההודעה. ערעור שיוגש לאחר מועד זה לא יועבר לטיפול הוועדה.

לפרטים נוספים אודות הליך ההרשמה והקבלה ללימודים יש לפנות לגב' דארין עלוי

בטלפון: 02-5881391   או במייל  supmsw@savion.huji.ac.il