תואר מוסמך

מא

    

מוסמך לבעלי תארים אחרים

     

גר

 

מלכרים

     

Mana

   

 

מוסמך בעבודה סוציאלית

בתכנית שתי מגמות. התלמיד ילמד במגמה אליה התקבל:

  • המגמה ללימודי טיפול בהקשר חברתי 
  • המגמה לשינוי חברתי במציאות משתנה

קבלה לכל מגמה מתבססת על סמך הנתונים שהוגשו בתיק המועמדות.
לא יתאפשר מעבר בין מגמות לאחר הקבלה.
שתי המגמות מאפשרות לימודים במסלול המחקרי ובמסלול הלא מחקרי.

המגמה ללימודי טיפול בהקשר חברתי 

מגמה זו מיועדת להרחיב את הידע של העובדים הסוציאליים ולהקנות להם כלים מתקדמים ועדכניים לטיפול באוכלוסיות וביחידים במצוקה. מטרת הלימודים במגמה זו היא חידוד ההבנה והכישורים לאיתור צרכים של אוכלוסיות שונות, תכנון שיטתי של דרכי התערבות, הערכת יעילותן והפקת לקחים.
המגמה שמה לה למטרה לקדם ולשכלל מומחיות הסטודנטים בטיפול הפסיכו סוציאלי, המגשימה את שליחותה של העבודה הסוציאלית ומבססת את זהותה הייחודית בקרב המקצועות הטיפוליים. מומחיות בתקשורת עם פונים מאוכלוסיות מגוונות ופיתוח דו שיח טיפולי לקידום מצבם, בד בבד עם איתור ומימוש הפוטנציאל הטמון בסביבות הפונה, בקהילתו ובמערכות הארגונים שהוא שייך אליהם, לצמיחתו של הפונה ולשינוי מצבו.

המגמה לשינוי חברתי במציאות משתנה

מגמה זו מיועדת להעמיק את הידע של העובדים הסוציאלים ולהקנות להם כלים חדשניים להתערבות ולשינוי חברתי ברמות ההתערבות השונות בעבודה סוציאלית: פרט, משפחה, קהילה, ארגון ומדיניות. במסגרת לימודי המגמה יושם דגש על תחום היזמות בעבודה סוציאלית בעולם משתנה, ניהול ופיתוח מנהיגות מקצועית והקניית חשיבה טיפולית, תוך התייחסות להקשר החברתי, הסביבתי, הארגוני והמדיני. המגמה משקפת את הדגש ששם בית הספר על שילוב בין הטיפול הישיר בפרט ובמשפחה (גישת מיקרו), לבין גישות של עבודה סוציאלית ביקורתית, עבודה סוציאלית מודעת-הקשר ותפיסות של שינוי חברתי ופרקטיקת מדיניות (גישת מאקרו).

סטודנטיות וסטודנטים בתוכנית ההשלמות אשר נרשמים למסלול לשינוי חברתי במציאות משתנה (לשעבר אינטגרטיבי) יוכלו לבצע הכשרה מקצועית קהילתית בשנים א+ב של התואר. במידה ויבחרו בהכשרה קהילתית, תכנית הלימודים שלהם בשנים א' וב' של התואר תכלול קורסים ייעודים המותאמים להכשרה מקצועית קהילתית.

 

מוסמך בעבודה סוציאלית לבעלי תארים אחרים

 

בתכנית שתי מגמות. התלמיד ילמד במגמה אליה התקבל:

  • המגמה ללימודי טיפול בהקשר חברתי 
  • המגמה לשינוי חברתי במציאות משתנה

קבלה לכל מגמה מתבססת על סמך הנתונים שהוגשו בתיק המועמדות.
לא יתאפשר מעבר בין מגמות לאחר הקבלה.
שתי המגמות מאפשרות לימודים במסלול העיוני ובמסלול המחקרי.

 

המגמה לטיפול בהקשר חברתי 

מגמה זו מיועדת להרחיב את הידע של העובדים הסוציאליים ולהקנות להם כלים מתקדמים ועדכניים לטיפול באוכלוסיות וביחידים במצוקה. מטרת הלימודים במגמה זו היא חידוד ההבנה והכישורים לאיתור צרכים של אוכלוסיות שונות, תכנון שיטתי של דרכי התערבות, הערכת יעילותן והפקת לקחים.

המגמה שמה לה למטרה לקדם ולשכלל מומחיות הסטודנטים בטיפול הפסיכו סוציאלי, המגשימה את שליחותה של העבודה הסוציאלית ומבססת את זהותה הייחודית בקרב המקצועות הטיפוליים. מומחיות בתקשורת עם פונים מאוכלוסיות מגוונות ופיתוח דו שיח טיפולי לקידום מצבם, בד בבד עם איתור ומימוש הפוטנציאל הטמון בסביבות הפונה, בקהילתו ובמערכות הארגונים שהוא שייך אליהם, לצמיחתו של הפונה ולשינוי מצבו.

 

 

המגמה לשינוי חברתי במציאות משתנה

מגמה זו מיועדת להעמיק את הידע של העובדים הסוציאלים ולהקנות להם כלים חדשניים לשינוי חברתי ברמות ההתערבות השונות בעבודה סוציאלית: פרט, משפחה, קהילה, ארגון ומדיניות. במסגרת לימודי המגמה יושם דגש על תחום היזמות בעבודה סוציאלית בעולם משתנה, ניהול ופיתוח מנהיגות מקצועית והקניית חשיבה טיפולית. המגמה משקפת את הדגש ששם בית הספר על שילוב בין הטיפול הישיר בפרט ובמשפחה (גישת מיקרו), לבין גישות של עבודה סוציאלית ביקורתית, עבודה סוציאלית מודעת-הקשר ותפיסות של שינוי חברתי ופרקטיקת מדיניות (גישת מאקרו).

 

סטודנטיות וסטודנטים בתוכנית ההשלמות אשר ירשמו למגמה לשינוי חברתי במציאות משתנה, יוכלו לבצע הכשרה מקצועית קהילתית  בשנים א+ב של התואר. במידה ויבחרו בהכשרה קהילתית, תכנית הלימודים שלהם  בשנים א' וב' של התואר תכלול קורסים ייעודים המותאמים להכשרה מקצועית קהילתית 

מוסמך בלימודי הגיל הרך ע"ש יוסף שוורץ



מידע כללי על התכנית

תוכנית לימודי המוסמך בגיל הרך מטרתה פיתוח מנהיגות מקצועית בתחומי הגיל הרך – יעוץ, הדרכה, טיפול, ניהול ופיתוח תוכניות ומחקר. ייחודה של תוכנית שוורץ הוא ברב תחומיותה. חברי הסגל בה שואבים ידע וכלים  מדיסציפלינות הפסיכולוגיה, העבודה הסוציאלית והחינוך במטרה לענות על צרכים יחודיים של ילדים וילדות בגיל לידה עד שש.

התכנית מבוססת על תפיסה מערכתית ועל גישה התפתחותית אקולוגית לגיל הרך. תפיסה זו מתייחסת  לסביבות השונות והמרובות המשפיעות על התפתחותם של ילדים וילדות: המשפחה, המסגרת החינוכית וקבוצת בני הגיל, הקהילה והתרבות.

 

מידע על תעודת מדריכה בגיל הרך כחלק מלימודי המוסמך בגיל הרך

 

מטרות התכנית:

  1. ליצור בסיס ידע משותף, שפה משותפת והידברות מקצועית בקרב הסטודנטיות, כדי לקדם  מטרות חינוכיות וחברתיות עבור ילדים וילדות בגיל הרך.

  2. להקנות ידע וכלים לחשיבה שיטתית ואנליטית בתחום הגיל הרך.

  3. להקנות ידע וכלים לתכנון והערכה של מסגרות חינוכיות ושירותים חברתיים לילדים וילדות בגיל הרך ומשפחותיהם.

  4. להקנות ידע ומיומנויות באיתור, בהערכה ובחיזוק גורמי החוסן של ילדים וילדות בגיל הרך, וכן בהערכת גורמי הסיכון בגיל זה בהקשר המשפחתי ובמסגרות החינוכיות.

  5. לקדם ולשפר מיומנויות הדרכה, ייעוץ, התערבות וניהול של אנשי מקצוע העובדים עם ובתוך מסגרות חינוכיות ושירותים חברתיים ועם הורים לילדים וילדות.

  6. לפתח תשתית של מחקר עיוני שיקדם את הידע בתחום הגיל הרך ואשר יזין ויעשיר את תוכניות הלימודים ואת ההתערבויות המקצועיות עם הורים, מסגרות חינוכיות ושירותים חברתיים לילדים בגיל הרך.

  7. לפתח קהילה מקצועית אשר תהיה לחבריה מערכת תומכת ומפתחת, להמשך מחקר ופיתוח ידע בקרב המשפחות, המסגרות לגיל הרך, השירותים החברתיים וקובעי המדיניות.

כדי להשיג מטרות  אלה התכנית משלבת למידה אקדמית עם למידה מעשית בשדה (בפרקטיקום) בתחומי התפתחות הילד, בריאות הנפש, תוכניות חינוכיות, ייעוץ, הדרכה וטיפול. התוכנית מדגישה תפיסה מערכתית והבנת יחסי הגומלין בין המערכות השונות הנוגעות לילדים וילדות, במשפחה, בקהילה ובחברה;

בתכנית מוצעות שלוש מגמות: המגמה להדרכה וייעוץ, המגמה לטיפול בבריאות הנפש, והמגמה למדיניות וניהול. ליבת הידע משותפת לכלל הסטודנטים והסטודנטיות;

הלימודים במגמת הדרכה וייעוץ והלימודים במגמה לטיפול בבריאות הנפש מחייבים יום פרקטיקום בנוסף ליום הלימודים באוניברסיטה, הפרקטיקום מלווה בהדרכה פרטנית (לא בהכרח ביום הלימודים). 

 

 

 

פרטי התקשרות

ראש התכנית למוסמך בלימודי הגיל הרך: פרופ' יוחאי נדן

רכזת לימודי מוסמך בגיל הרך: גב' איילה ויינברג פירו

ראשת מדור הכשרה מעשית: ד"ר איריס צדוק: iris.zadok@mail.huji.ac.il

מזכירות התוכניות : חדר 311

טלפונים:  02-5882185/8 

דוא"ל: swm@savion.huji.ac.il

שעות קבלה במזכירות: ימים א'-ה', 10:00-15:00

 

ליצירת קשר איתנו לחץ כאן

 

הרב ד"ר יוסף (ג'ו) שוורץ

תנאי קבלה והרשמה

 

ההרשמה לתכנית המוסמך בגיל הרך לשנת הלימודים תשפ"ה
תחל בתאריך 25.02.2024   ותסתיים בתאריך 30.10.2024

 

 

ועדת הקבלה תדון בכל בקשה בהתאם לכישורי המועמד ובהתאם ליכולת הקליטה של התכנית. יתקבלו בעלי הנתונים הטובים ביותר מבין אלה שממלאים אחר תנאי הקבלה.

מועמדים עם ציון ממוצע נמוך מדרישות הסף, יכולים להגיש בקשה להתקבל למוסמך והיא תידון בועדת חריגים של החוג.

 

תנאי הקבלה ללימודי המוסמך בגיל הרך

  • תנאי קבלה ספציפיים לכל אחת מהמגמות (פירוט להלן).
  • לימודי השלמה (פירוט להלן).
  • פטור אנגלית (פירוט להלן).

תנאי הקבלה למגמת הדרכה ויעוץ

  • תואר בוגר בציון 80 לפחות.
  • רצוי ניסיון של שנה לפחות בעבודה עם הגיל הרך.

 

תנאי הקבלה למגמת טיפול בבריאות הנפש

  • תואר בוגר בציון 80 לפחות בתחומי הטיפול בילדים צעירים במסגרת טיפולית (עובדים סוציאליים, מרפאים בעיסוק, קלינאי תקשורת ). 
  • ראיון קבלה אישי.
  • תינתן עדיפות לבעלי ניסיון בתחום הגיל הרך. 

 

תנאי הקבלה למגמת מדיניות וניהול

  • תואר בוגר בציון 80 לפחות.
  • תינתן עדיפות למועמדים המגיעים מתחומי הניהול והפיקוח בגיל הרך או במסגרות טיפול או חינוך קרובות.

 

לימודי השלמה

לימודי ההשלמה נקבעים ע"י ועדת הקבלה לאחר בדיקת לימודים אקדמיים קודמים, ונועדו להקנות לכל התלמידים בסיס ידע משותף שהוא תנאי הכרחי לקבלה לתוכנית.
לימודים אלה יכללו את השיעורים הבאים מהתואר הראשון או קורסים מקבילים להם, בהתאמה ללימודיו הקודמים של המועמד:

  1. מבוא לשיטות מחקרמומלץ: קורס השלמה מרוכז לפני תחילת שנת הלימודים שיתקיים בביה"ס או ללמוד קורס שיטות מחקר במוסד אקדמי מוכר אחר לפני תחילת שנת הלימודים.

מי שיידרש להשלים קורס/ים בתחומים הנ"ל, יתקבל לתוכנית כתלמיד מן המניין רק לאחר סיום לימודי ההשלמה והשגת ציון ממוצע של 60 לפחות בלימודים אלה.
סיום לימודי ההשלמה הינם תנאי להמשך לימודים בתכנית.  לימודי ההשלמה לא ייחשבו כחלק מהלימודים לתואר.

בסוף הקיץ שלפני פתיחת שנת הלימודים יוצע קורס השלמה מרוכז בתחום הנ"ל, לפרטים נוספים ניתן לפנות למזכירות.

 

פטור אנגלית

בהתאם לנהלי האוניברסיטה העברית, רמת "פטור" אוניברסיטאית בלימודי אנגלית מתואר בוגר, מהווה תנאי הכרחי לקבלה לתכנית המוסמך בגיל הרך. 

מועמד שהמוסד בו הוא למד לתואר בוגר אינו ברשימת המוסדות המוכרים על-ידי המל"ג, נדרש להציג פטור חלופי על סמך הבחינה הפסיכומטרית, מבחן אמי"ר/אמיר"ם, או לימודי אנגלית כשפה זרה באוניברסיטה העברית.

 

סדרי הרשמה בתכנית

1.  כל המועמדים ירשמו במדור לרישום וקבלה באמצעות  אתר ההרשמה של האוניברסיטה העברית (רישום מקוון). 

    תלמידי חו"ל ירשמו דרך המשרד לקבלת תלמידים מחו"ל (בניין גולדשמידט, טל': 02-5882607). לפרטים נוספים על תהליך הרישום ניתן לעיין במדריך לנרשם.

2. במקביל - כל המועמדים, יש לפתוח חשבון במערכת להרשמה לתארים מתקדמים (EKMD) על מנת להעביר את המסמכים הדרושים לצורך תהליך הקבלה לתכנית:

  • תמונת פספורט סטנדרטית.
  • קורות חיים תמציתיים במתכונת של תבנית מקצועית המקובלת לחיפוש עבודה.
  • אישור זכאות לתואר בוגר/מוסמך קודם, עם חותמת וחתימת מוסד הלימודים.
  • גיליון ציונים של תואר הבוגר/המוסמך לעיל, עם חותמת וחתימת מוסד הלימודים.
  • שני מכתבי המלצה עפ"י הפורמט במערכת - המלצה אחת ממעסיק ואחת מסגל אקדמי (ההמלצות יועברו ישירות למערכת על ידי הממליץ/ה).

 

מועמדותו של מי שלא ביצע את שני השלבים לעיל לא תועבר לטיפול ועדת הקבלה.
מי ששילם דמי רישום ולא העלה מסמכים למערכת ה-EKMD, תוזן לו דחייה על בסיס היעדר מסמכי קבלה עם סיומה של תקופת הרישום.

 

תהליך הקבלה

  • ועדת הקבלה תדון במועמדות רק לאחר שהמועמד שילם דמי רישום והעביר את כלל המסמכים הדרושים.
  • ועדת הקבלה תקבל החלטה בדבר מועמדות על סמך מסמכי המועמדות בלבד, אולם באפשרותה לזמן מועמד לראיון לפי ראות עיניה.
  • החלטת הועדה תימסר באופן רשמי דרך דוא"ל, בהתאם לפרטים שמסר המועמד בעת הגשת המועמדות.
  • מועמד יכול לערער על החלטת הוועדה תוך שבוע ימים מרגע קבלת ההודעה מהמזכירות. ערעור שיוגש לאחר מועד זה לא יועבר לטיפול הוועדה.

 

מבנה התוכנית

 

משך הלימודים בתכנית שנתיים אקדמיות.
הלימודים מרוכזים ליום אחד בשבוע ולקורסים מרוכזים במהלך חופשת הסמסטר ובסיום שנת הלימודים. 
ימי הלימוד בתכנית הם שנה א': יום ב'  ושנה ב': יום ד'. 
לא ניתן לפצל את הלימודים לשנות לימוד נוספות.

 

במסגרת התכנית ניתן ללמוד בשלוש מגמות: המגמה להדרכה וייעוץ, המגמה למדיניות וניהול והמגמה לבריאות הנפש בגיל הרך.
בכל אחת מהמגמות קיימים הקבצים פנימיים של תחומי הלימודים. בכל הקבץ קורסי חובה וקורסי בחירה.
סוגי השיעורים, פירוט קורסי החובה והבחירה והיקף נקודות הזכות הדרוש בכל הקבץ בכל אחת מהמגמות וסך כל נקודות הזכות הדרושות לתואר מוצגים במערכי השיעורים.

מערך השיעורים לכל המגמות למתחילים את לימודיהם בשנת תשפ"ה

מערך השיעורים לכל המגמות למתחילים את לימודיהם בשנת תשפ"ד

מערך השיעורים לכל המגמות למתחילים את לימודיהם בשנת תשפ"ג

מערך השיעורים לכל המגמות למתחילים את לימודיהם בשנת תשפ"ב 

מערך השיעורים לכל המגמות למתחילים את לימודיהם בשנת תשפ"א 

מערך השיעורים לכל המגמות למתחילים את לימודיהם בשנת תש"ף 

 

מערכי השיעורים למתחילים את לימודיהם בשנת תשע"ט

 

 

מערכי השיעורים למתחילים את לימודיהם בשנת תשע"ח

 

במערכי השיעורים מוצגים שיעורי החובה ושיעורי הבחירה של התכנית ללימודי מוסמך בגיל הרך. הסטודנט רשאי לבחור גם מבין קורסים המוצעים ע"י תכניות המוסמך של חוגים אחרים באוניברסיטה העברית. 

בחירת קורסים מחוגים אחרים ו/או מאוניברסיטאות אחרות תעשה באישור היועצת לענייני תלמידים בלבד.

בתכנון הלימודים, מומלץ לסטודנט לבדוק היטב מהן הדרישות המוקדמות להשתתפות בקורסי הבחירה השונים.

 

פטור והכרה בלימודים אקדמיים מתקדמים קודמים

 

  • תלמיד המבקש פטור מקורס/ים על סמך לימודי מוסמך קודמים יגיש בקשה באמצעות  טופס בקשה להכרה בקורסים
     
  • תלמיד בעל תואר מוסמך בתחום אחר רשאי להגיש בקשה בהתאם למסלול לימודיו: במסלול המחקרי ניתן להכיר עד 6 נ"ז ובמסלול הלא מחקרי עד 10 נ"ז.
    בכל מקרה ההחלטה תעשה ע"י ראש התכנית בהתאם לרלוונטיות ולהתאמת הקורסים לתוכנית המוסמך הנוכחית.
     
  • לפי נוהלי האוניברסיטה - האוניברסיטה/ראש תכנית רשאי לפטור תלמיד מקורס בתכנית לימודי המוסמך בגין קורס אקדמי שלמד במסגרת תכנית לימודים אחרת למוסמך במוסד להשכלה גבוהה, אשר בגינה הוענק לו תואר אקדמי, ובתנאי שהקורס שנלמד בעבר זהה במתכונתו ולא נופל ברמתו ובהיקפו מהקורס שניתן בו הפטור. על התלמיד יהיה ללמוד קורס/ים חלופי/ים אחר במסגרת התכנית באותו היקף הנ"ז בו ניתן הפטור.
     
  • ככלל, לא ניתן לקבל פטור בגין קורסים אקדמיים שנלמדו לפני יותר משש שנים. ועדת ההוראה תוכל לדון במקרים חריגים.

 

את הבקשה ניתן להגיש במועדים הבאים בלבד:

1. עד סוף תקופת השינויים של סמסטר א' (שבועיים לאחר תחילת הסמסטר)

2. עד סוף תקופת השינויים של סמסטר ב' (שבועיים לאחר תחילת הסמסטר)

 

 

 

מערכי השיעורים למתחילים את לימודיהם בשנת תשע"ז:

 

מערכי השיעורים למתחילים את לימודיהם בשנת תשע"ו:

מערכי השיעורים למי שהתחילו את לימודיהם בשנת תשע"ה:

מערכי השיעורים למי שהתחילו את לימודיהם בשנת תשע"ד:

 

.tb_button {padding:1px;cursor:pointer;border-right: 1px solid #8b8b8b;border-left: 1px solid #FFF;border-bottom: 1px solid #fff;}.tb_button.hover {borer:2px outset #def; background-color: #f8f8f8 !important;}.ws_toolbar {z-index:100000} .ws_toolbar .ws_tb_btn {cursor:pointer;border:1px solid #555;padding:3px} .tb_highlight{background-color:yellow} .tb_hide {visibility:hidden} .ws_toolbar img {padding:2px;margin:0px}

מגמות הלימוד

 

בתכנית מוצעות שלוש מגמות: 
המגמה להדרכה וייעוץ,  המגמה לטיפול בבריאות הנפש  והמגמה למדיניות וניהול.
ליבת הידע משותפת לכלל הסטודנטים והסטודנטיות אולם לכל מגמה תחומי לימוד יחודיים:
בהדרכה ובייעוץ רוכשים ידע ומיומנויות להדרכה ויעוץ במסגרות חינוכיות לגיל הרך  
במגמה לבריאות הנפש רוכשים ידע ומיומנויות בהתערבות עם ילדים וילדות ומשפחות במצבי סיכון ודחק 
במגמת מדיניות וניהול רוכשים ידע ומיומנויות  בפיתוח ובניהול מסגרות ושירותים לילדים וילדות בגיל הרך.

חשוב לציין כי הלימודים במגמת ייעוץ והדרכה ובמגמה לטיפול בבריאות הנפש, מחייבים פניות בנוסף ליום הלימודים באוניברסיטה.
כמו כן, הדרכה פרטנית אינה מתקיימת בהכרח ביום הלימודים באוניברסיטה. 

 

המגמה להדרכה וייעוץ

המגמה לטיפול בבריאות הנפש

המגמה למדיניות וניהול

 

 

המגמה לטיפול בבריאות הנפש בגיל הרך

המגמה מיועדת להכשיר אנשים ממגוון המקצועות הטיפוליים לעבודה עם ילדים וילדות בסיכון ועם משפחותיהם, ועם הצוותים במסגרות החינוך בהן הם שוהים. הלימודים במגמה כוללים קורסים תיאורטיים ומקצועיים, סמינר מחקר וקורסי מחקר,  פרקטיקום  המלווה בהדרכה אישית ובסדנה קבוצתית.

הלימודים במגמה לטיפול בבריאות הנפש מיועדים להשגת המטרות הבאות:

  1. הרחבת ארגז הכלים והידע בתחום ההתערבות הטיפולית בילדים בגיל הרך.
  2. הטמעת גישה אינטגרטיבית להתערבות מקצועית עם ילדים וילדות בגיל הרך, עם הוריהם ועם משפחותיהם.
  3. הקניית ידע וכלים לחשיבה שיטתית ואנליטית בתחום הגיל הרך, לשם איתור, הערכה והתערבות במצבי סיכון, מצוקה וטראומה בגיל הינקות ובגיל הרך.
  4. הכרות עם סוכנויות ומערכות אשר אמונות על הענקת שירותים לילדים וילדות בסיכון.  
  5. פיתוח מדיניות חברתית בקרב מטפלים בגיל הרך, תוך הקניית מיומנות הדרכה, ייעוץ, התערבות, ומנהיגות.
  6. פיתוח תשתית של מחקר עיוני שיקדם את הידע בתחום בריאות הנפש ועבודה עם ילדים וילדות בסיכון בגיל הרך.

מגמה זו מופעלת בתמיכת קרן ארוינג ה. האריס

 

מגמת הדרכה ויעוץ בגיל הרך

 

המגמה מיועדת להכשיר את הסטודנטיות והסטודנטים לתפקידי הדרכה ויעוץ, פרטני וקבוצתי, במסגרות חינוכיות לגיל הרך. הלימודים במגמה כוללים קורסים תיאורטיים ומקצועיים, סמינר מחקר וקורסי מחקר,  פרקטיקום  המלווה בהדרכה אישית ובסדנה קבוצתית.

הלימודים במגמת הדרכה ויעוץ מיועדים להשגת המטרות הבאות:

  1. הטמעת הגישה האקולוגית-התפתחותית להבנת צרכי ההדרכה של המסגרת החינוכית.
  2. הקניית ידע וכלים לחשיבה שיטתית ואנליטית בתחום הגיל הרך, לשם איתור צרכים ואתגרים, הערכה והתערבות בעבודת צוות המסגרת החינוכית.
  3. הכרות עם שירותים לגיל הרך בקהילה להגברת שיתוף הפעולה בין כל העוסקים ברווחת ילדים וילדות בגיל הרך ומשפחותיהם.
  4. פיתוח כלים ומיומנויות של הדרכה פרטנית וקבוצתית במסגרות חינוכיות.
  5. פיתוח תשתית של מחקר עיוני שיקדם את הידע בתחום ההדרכה והייעוץ בגיל הרך.
  6. פיתוח מנהיגות המקדמת את ההבנה שאיכות העבודה החינוכית –טיפולית תלויה בראש וראשונה במידת ההדרכה המוענקת לצוות במסגרת.

 

מגמת מדיניות וניהול בגיל הרך

 

מגמת מדיניות וניהול בגיל הרך מפתחת ומקנה  ידע בגיל הרך הממוקד בפיתוח תוכניות, מדיניות וניהול בתחום השירותים לגיל הרך. המגמה מיועדת  לסטודנטים וסטודנטיות שמעוניינים לרכוש ידע על הורים ילדים ומסגרות בגיל הרך מתוך רצון ללמוד לפתח תוכניות חדשות בתחום הגיל הרך או לנהל שירותים בתחום זה. 

הלימודים במגמת מדיניות וניהול מיועדים להשגת המטרות הבאות:

  1. הטמעת גישה אינטגרטיבית להתערבות מקצועית עם ילדים וילדות גיל הרך, עם הוריהם ועם משפחותיהם.
  2. הקניית ידע וכלים לחשיבה שיטתית ואנליטית בתחום הגיל הרך, לצד היכרות עם שדה השירותים, הבנת המדיניות בתחום, וניהול ופיתוח תוכניות קיימות וחדשות בתחום הגיל הרך.
  3. הכרות עם מערכות המדיניות, המסגרות והמוסדות השונים המעניקים שירותים לילדים וילדות בגיל הרך. ידע וכלים בניהול, בשינוי ארגוני, בפיתוח משאבי אנוש ופיתוח צוותים. כמו גם בפיתוח קהילה ובגיוס משאבים, ביחסי ציבור ובשיווק ובפיתוח מנהיגות ארגונית. 
  4. פיתוח מדיניות חברתית בקרב מטפלים בגיל הרך, תוך הקניית מיומנות ניהול הדרכה ומנהיגות.
  5. פיתוח תשתית של מחקר עיוני שיקדם את הידע בתחום הגיל הרך והידע על המסגרות והשירותים הניתנים למשפחות ולילדים וילדות בגיל הרך.

 

 

 

פרקטיקום

 

הפרקטיקום הוא מסגרת לימודית המחברת בין התיאוריה לפרקטיקה וכוללת התנסות בשדה, הדרכה קבוצתית ו/או הדרכה אישית.

הפרקטיקום מתקיים יום בשבוע, בנוסף ליום הלימודים, במשך שתי שנות הלימוד לתואר המוסמך והוא מלווה בהדרכה פרטנית אשר במקרים רבים אינה מתקיימת באוניברסיטה. 

 

מסגרות הפרקטיקום

במגמת הדרכה וייעוץ - הפרקטיקום מתקיים במסגרות קבוצתיות לגיל הרך כמו מעונות יום לגיל-הרך ומשפחתונים ומלווה את עבודת הצוות. בשלב הראשון הסטודנטיות והסטודנטים לומדים להכיר ולהעריך צרכים של ילד או ילדה במסגרת החינוכית ובהקשר המשפחתי והקהילתי וכן להכיר ולהעריך את הצרכים של קבוצת ילדים וילדות, של הצוות ושל ההורים ובוחנים באיזו מידה המסגרת החינוכית מציעה מענה לצרכים אלו. 
השלב השני כולל התנסות בדרכי התערבות מגוונות: יצירת אינטראקציה משמעותית עם ילד או ילדה באמצעות התבוננות, משחק ושיחה, הדרכת הצוות, מתן מידע וייעוץ להורים.

 

במגמת טיפול בריאות הנפש - הפרקטיקום מתקיים במסגרות לילדי בסיכון ולמשפחות במצוקה כמו מעונות רב-תכליתיים ומרכזים טיפוליים לגיל הרך. הסטודנטיות והסטודנטים עובדים עם הצוות החינוכי והטיפולי, עם המשפחות ועם הילדים והילדות ומשתלבים בתוכנית התערבות שנקבעת בהתאם למאפייני הילד או הילדה, המשפחה, המסגרת החינוכית ומטרות ההתערבות. 

 

מסגרת הפרקטיקום מהווה מקום ליישום הנלמד בקורסים התיאורטיים. ברוב הקורסים התיאורטיים ישנן מטלות שצריך לבצע בפרקטיקום כמו: תצפיות, התערבות עם ילד או ילדה, התערבות עם משפחה, הדרכת צוות, ניתוח מקורות ההשפעה של הקוריקולום, בחינת איכות החינוך-טיפול של המסגרת ועוד.

 

ההדרכה בפרקטיקום

מטרת ההדרכה היא תמיכה בהתפתחות האישית והמקצועית של כל סטודנט וסטודנטית.

ההדרכה מתקיימת בתדירות של אחת לשבוע במגמת בריאות הנפש ואחת לשבועיים במגמת הדרכה וייעוץ, כל פגישת הדרכה נמשכת שעה (60 דקות). במרבית המקרים ההדרכה אינה מתקיימת באוניברסיטה ביום הלימודים אלא על פי קביעה מראש בין המדריכה והסטודנ.ית. תיאום זה מחייב גמישות מירבית וכן פניות. 

תכני ההדרכה מתייחסים להתפתחות המקצועית של המודרכת, להתנסויותיה, למקצועה ומקצועיותה וקיים דגש על אתיקה מקצועית.

סגל המדריכות בפרקטיקום הוא חלק מסגל התכנית. מרבית המדריכות הן בוגרות התכנית וממלאות כיום תפקידים מרכזיים בתחום הגיל הרך בישראל.

 

תנאי מעבר לשנה ב'

 

תלמיד שנה א' בתכנית המוסמך בגיל הרך יעבור לשנה ב' רק אם עבר את קורסי החובה הרלוונטיים של שנה א' (המפורטים מטה) בציון 60 לפחות.

קורסי חובה כלליים:

        03802 חשיבה מדעית

        03804 עיבוד נתונים וניתוחם

     

חובה למגמת הדרכה ויעוץ:

        03750 סדנת פרקטיקום

        03734 קוריקולום לגיל הרך: גישות תיאורטיות ויישומן

        03409 יסודות ובריאות הנפש בגיל הרך

 

חובה למגמת טיפול בבריאות הנפש:

        03425 סדנת פרקטיקום

        03528 יסודות מתקדמים בבריאות הנפש

        03409 יסודות ובריאות הנפש בגיל הרך

 

חובה למגמת מדיניות וניהול:

        03152 תכניות ושירותים לגיל הרך

        03734 קוריקולום לגיל הרך: גישות תיאורטיות ויישומן

 

המסלול המחקרי

תוכנית המוסמך מעודדת תלמידים ללמוד במסלול המחקרי הכולל כתיבת עבודת גמר (תזה). 
במסלול זה היקף הלימודים 36 נ״ז. המעבר למסלול המחקרי ייעשה בשנת הלימודים השנייה בלבד.

 

התנאים לקבלה למסלול המחקרי החל משנת תשפ"ג

  • מי שממוצע ציוניו 90 לפחות בקורסי המוסמך שנלמדו בסמסטר א' שנה א' (מינימום 8 נ"ז).
  • מי שגיבש נושא מוגדר שישמש נושא התזה וקיבל הסכמה בכתב של חבר/ה בסגל קבוע של בית הספר להנחותו במחקר המוצע (ראו רשימת חברי הסגל ותחומי המחקר שלהם).
  • לא תתקבל מועמדותו של מי שקיבל את הציון הנדרש בעקבות אישור מיוחד לחזור על קורס.


לחצו כאן כדי לעבור להנחיות לכתיבת הצעת מחקר ועבודת גמר   

 

לוח זמנים לכתיבת עבודת התיזה

  1. עד ראשית מרס (ה-1.3) – אישור של הצעת המחקר, כולל אישור ועדת אתיקה
  2. עד אמצע חודש יולי (ה-15.7) – סיום איסוף הנתונים וניתוחם
  3. עד סוף ספטמבר (ה-30.9) –  *הגשת העבודה

*במידה ועבודת התיזה לא הוגשה עד לתאריך הנקוב, יש לפנות לראש/ת התוכנית ולד"ר ארנה שמר לקבל אישור להגשת העבודה עד ל-31.12 של אותה השנה

 

סטודנט במעמד משלים למחקר

סטודנט רשאי להגיש בקשה לכתיבת עבודת גמר לאחר סיום לימודיו בתכנית המוסמך בעבודה סוציאלית במסלול הלא מחקרי.

בקשה לכתוב עבודת גמר תידון רק אם ממלא המועמד אחר התנאים הבאים:

1. סיום תואר המוסמך בציון ממוצע של 90 ומעלה.

2.גיבוש נושא מוגדר שישמש נושא התזה וקבלת הסכמה בכתב של חבר/ה בסגל הקבוע של בית הספר להנחות את המועמד במחקר המוצע (ראו  רשימת חברי הסגל ותחומי העניין שלהם).

עמידה בתנאים אלה אינה מקנה זכות לכתוב עבודת גמר. בית הספר ידון בכל בקשה בהתאם לכישורי המועמד/ת ובהתאם ליכולת הקליטה של תכנית המוסמך.

מועמד שיורשה לכתוב עבודת גמר חייב להירשם לאוניברסיטה העברית "כתלמיד משלים למחקר" ויחויב בשכר לימוד בהתאם לנהלי שכר לימוד הנהוגים באוניברסיטה.

תלמיד אשר סיים לימודיו באוניברסיטה העברית במהלך 5 השנים שקדמו להגשת מועמדותו להשלמת כתיבת עבודת גמר, יהיה פטור מהשתתפות בסמינר תזה בכפוף לשיקול דעת ראשת התכנית. במקרה זה, הצעת המחקר שלו תיקרא ותידון ע"י המנחה וע"י קורא שני. 

עבודת הגמר במסלול ההשלמה למחקר תוגש לכל המאוחר ב-30.9.  סטודנט שלא יעמוד בלוח זמנים זה לא יורשה להמשיך בכתיבת העבודה.

התעודה והציון הסופי לתואר מוסמך בעבודה סוציאלית לא ישונו בעקבות השלמת כתיבתה של עבודת גמר. סטודנט המסיים את המסלול בהצלחה יקבל על כך אישור נפרד.

 

 

התנאים לקבלה למסלול המחקרי עד לשנת תשע"ח כולל
התלמידים שהתקבלו בשנת תשע"ז צריכים לעמוד
בתנאי הקבלה הנכונים לתשע"ז

תנאי הקבלה למסלול המחקרי

רשאים להגיש מועמדותם למסלול זה מי שעומדים בכל אחד מהתנאים הבאים:

  • מי שממוצע ציוניו 90 לפחות בקורסי המוסמך הנלמדים בשנת הלימודים הראשונה.
  • מי שציונו 87 לפחות בכל אחד משני הקורסים: 03802 חשיבה מדעית, 03754 התפתחות בגיל הרך: תהליכים רגשיים וחברתיים. לא תתקבל מועמדותו של מי שקיבל את הציון הנדרש בעקבות אישור מיוחד לחזור על הקורס.לא תתקבל מועמדותו של מי שקיבל את הציון הנדרש בעקבות אישור מיוחד לחזור על הקורס.
  • מי שלא עמד בדרישות הציונים בקורסים החוסמים (03802 , 03754) אבל השיג ממוצע של 93 לפחות בשנה א' במוסמך.
  • מי שצבר לפחות 18 נ"ז בלימודי המוסמך במהלך השנה הראשונה.
  • מי שגיבש נושא מוגדר שישמש נושא התזה וקיבל הסכמה בכתב של חבר/ה בסגל הקבוע של בית הספר להנחותו במחקר המוצע (ראו רשימת חברי הסגל ותחומי המחקר שלהם).

דרישות המסלול המחקרי

  • מעבר בהצלחה של קורסי החובה הבאים:
    • סמינר תזה (03940)
    • שיטות מחקר למתקדמים (כמותני 03560 או איכותני 03402)
  • כתיבת עבודת גמר (תזה)

 


 

ציון סופי וזכאות לתואר

הציון סופי וזכאות לתואר

לתלמיד שימלא את כל חובותיו הלימודיות והכספיות, לרבות סיום בהצלחה של עבודת הגמר ו/או בחינת הגמר יוענק התואר "מוסמך אוניברסיטה בלימודי הגיל הרך" (M.A.) במועד שיקבע ע"י האוניברסיטה.

פרטים נוספים על זכאות לתואר, דרך השקלול הסופי והגדרה מילולית של הציון הסופי  ראה בנהלי הוראה ולימודים באתר האוניברסיטה  

 

מוסמך בניהול מלכ"רים וארגונים קהילתיים

3

מידע כללי על התוכנית

התכנית מקנה השכלה והכשרה מתקדמת בניהול מוסדות ללא כוונת רווח (מלכ"ר) וארגונים קהילתיים בתחומים שונים. 

היעדים הייחודיים של התכנית הם:

להקנות ידע וכלים לחשיבה שיטתית, אנליטית וכוללנית בתחומי המדיניות והניהול.

להקנות  ללומד הכרות עם כלי ניתוח, תכנון והחלטה במגמה לשפר את איכות תפקודו וההחלטות המתקבלות על ידיו.

לשפר את המיומנויות הניהוליות האישיות והבינאישיות של קובעי מדיניות, מנהלים וסגל בכיר בארגונים ללא כוונות רווח ובארגונים קהילתיים.

ליצור אצל הלומדים בסיס ידע ניהולי וארגוני משותף המאפשר הידברות ושפה משותפת שתתרום לקידום המטרות הארגוניות ושיפור היחסים הבין-ארגוניים.

לפתח תשתית של מחקר עיוני אשר יזין ויעשיר את תוכנית הלימודים ואת הלומדים בה.

 

 

פרטי התקשרות

ראש התכנית ללימודי מוסמך בניהול מלכר"ים וארגונים קהילתיים: פרופ' יוחאי נדן

רכזת לימודי מוסמך בניהול מלכ"רים: גב' איילה ויינברג פירו

מזכירות לימודי המוסמך: חדר 311 

טלפונים:  02-5882185/8 

דוא"ל:  swm@savion.huji.ac.il

שעות קבלה במזכירות: ימים א'-ה', 10:00-15:00

 

 

ליצירת קשר איתנו לחץ כאן

 

 

הרב ד"ר יוסף (ג'ו) שוורץ

תנאי קבלה והרשמה

456

 

ההרשמה לתכנית המוסמך בניהול מלכר"ים לשנת הלימודים תשפ"ה 
תחל בתאריך 25.02.2024 ותסתיים בתאריך 30.10.2024

 

תנאי הקבלה ללימודי ניהול מלכ"רים וארגונים קהילתיים

  1. ממוצע ציונים סופי של 80 לפחות בלימודי הבוגר במוסד אקדמי מוכר.
  2. עדיפות לבעלי ניסיון בעבודה  בארגונים קהילתיים, מוסדות ללא כוונות רווח וארגונים חברתיים.
  3. לימודי השלמה (פירוט להלן).
  4. פטור אנגלית (פירוט להלן).

 

ועדת הקבלה תדון בכל בקשה בהתאם לכישורי המועמד ובהתאם ליכולת הקליטה של התכנית. יתקבלו בעלי הנתונים הטובים ביותר מבין אלה שממלאים אחר תנאי הקבלה.

מועמדים עם ציון ממוצע נמוך מדרישות הסף, יכולים להגיש בקשה להתקבל למוסמך והיא תידון בועדת חריגים של החוג.

 

 

לימודי השלמה

לימודי ההשלמה הנקבעים ע"י ועדת הקבלה לאחר בדיקת לימודים אקדמיים קודמים, נועדו להקנות לכל התלמידים בסיס ידע משותף שהוא תנאי הכרחי לקבלה לתוכנית.
לימודים אלה יכללו את השיעור הבא מהתואר הראשון או קורסים מקבילים לו, בהתאמה ללימודיו הקודמים של המועמד:

מבוא לשיטות מחקר.  מומלץ: קורס השלמה מרוכז לפני תחילת שנת הלימודים שיתקיים בביה"ס  או  קורס 03322 – שיטות מחקר.

מי שיידרש להשלים את הקורס הזה, יתקבל לתוכנית כתלמיד מן המניין רק לאחר סיום לימודי ההשלמה והשגת ציון ממוצע של 60 לפחות בלימודים אלה.  

לימודי ההשלמה לא ייחשבו כחלק מהלימודים לתואר.

בסוף הקיץ שלפני פתיחת שנת הלימודים יוצע קורס השלמה מרוכז בשיטות מחקר, לפרטים נוספים ניתן לפנות למזכירות.

 

פטור אנגלית

בהתאם לנהלי האוניברסיטה העברית, רמת "פטור" אוניברסיטאית בלימודי אנגלית מהווה תנאי הכרחי לקבלה לתכנית המוסמך במלכר"ים. 

מועמד שהמוסד בו הוא למד לתואר בוגר אינו ברשימת המוסדות המוכרים על-ידי המל"ג, נדרש להציג פטור חלופי על סמך הבחינה הפסיכומטרית, מבחן אמי"ר/אמיר"ם, או לימודי אנגלית כשפה זרה באוניברסיטה העברית.

 

 

סדרי הרשמה לתכנית

  1. כל המועמדים ירשמו במדור לרשום וקבלה באמצעות  אתר ההרשמה של האוניברסיטה העברית (רישום מקוון). 

    תלמידי חו"ל ירשמו דרך המשרד לקבלת תלמידים מחו"ל (בניין גולדשמידט, טל': 02-5882607). לפרטים נוספים על תהליך הרישום ניתן לעיין במדריך לנרשם.
     
  2. במקביל, כל המועמדים - יש לפתוח חשבון במערכת להרשמה לתארים מתקדמים (EKMD) על מנת להעביר את המסמכים הדרושים לצורך תהליך הקבלה לתכנית:
  • תמונת פספורט סטנדרטית.
  • קורות חיים תמציתיים במתכונת של תבנית מקצועית המקובלת לחיפוש עבודה.
  • אישור זכאות לתואר בוגר/מוסמך קודם, עם חותמת וחתימת מוסד הלימודים.
  • גיליון ציונים של תואר הבוגר/המוסמך לעיל, עם חותמת וחתימת מוסד הלימודים.
  • שני מכתבי המלצה עפי הפורמט במערכת - המלצה אחת ממעסיק ואחת מסגל אקדמי (ההמלצות יועברו ישירות למערכת על ידי הממליץ/ה).

מועמדותו של מי שלא ביצע את שני השלבים לעיל לא תועבר לטיפול ועדת הקבלה.
מי ששילם דמי רישום ולא העלה מסמכים למערכת ה-EKMD, תוזן לו דחייה על בסיס היעדר מסמכי קבלה עם סיומה של תקופת הרישום.

 

תהליך הקבלה

  • ועדת הקבלה תדון במועמדות רק לאחר שהמועמד שילם דמי רישום והעביר את כלל המסמכים הדרושים.
  • ועדת הקבלה תקבל החלטה בדבר מועמדות על סמך מסמכי המועמדות בלבד, אולם באפשרותה לזמן מועמד לראיון לפי ראות עיניה.
  • החלטת הועדה תימסר באופן רשמי דרך דוא"ל, בהתאם לפרטים שמסר המועמד בעת הגשת המועמדות.
  • מועמד יכול לערער על החלטת הוועדה תוך שבוע ימים מרגע קבלת ההודעה מהמזכירות. ערעור שיוגש לאחר מועד זה לא יועבר לטיפול הוועדה.

 

 

 

 

המסלול המואץ

 

תכנית המוסמך בניהול מלכ"רים וארגונים קהילתיים - המסלול המואץ

מאז שנת תשע"ה, מאפשר בית הספר לסטודנטים מצטיינים לסיים את התכנית לניהול מלכ"רים וארגונים קהילתיים בשנת לימודים אחת בלבד (המסלול המואץ נלמד במסלול לא מחקרי בלבד).

במסגרת המסלול משלימים הסטודנטים את התואר בשנה אחת הכוללת שלושה סמסטרים (כולל סמסטר קיץ). הלימודים במסלול המואץ מתקיימים במסגרת יומיים מרוכזים (ימי שני ורביעי).

הסטודנטים המתקבלים למסלול משלמים בשנה אחת  200% שכ"ל (שכ"ל מלא של תואר מוסמך באוניברסיטה העברית) , ובנוסף יחוייבו בתשלומים נילווים.

 

תנאי קבלה למסלול המואץ

  1. ציון ממוצע 90 לפחות בתואר בוגר באחד ממוסדות ההשכלה הגבוהה המוכרים.
  2. ראיון קבלה.

 

 

מערך השיעורים במסלול המואץ תשע"ח

מערך השיעורים במסלול המואץ תשע"ז

מערך השיעורים במסלול המואץ תשע"ו

מערך השיעורים במסלול המואץ תשע"ה

 

המסלול המחקרי

תכנית המוסמך מעודדת תלמידים ללמוד במסלול המחקרי הכולל כתיבת עבודת גמר (תזה). 
במסלול זה היקף הלימודים 36 נ״ז. המעבר למסלול המחקרי ייעשה בשנת הלימודים השנייה בלבד.

מפגש בזום לקראת התיזות -  הכרות עם המרצים 11.1.21

מפגש בזום לקראת התיזות -  הכרות עם המרצים 18.1.21

תנאי הקבלה למסלול המחקרי החל משנת תשע"ט

רשאים להגיש מועמדותם למסלול זה:

  • מי שממוצע ציוניו 90 לפחות בקורסי המוסמך שנלמדו בסמסטר א' שנה א' (מינימום 8 נ"ז).
  • מי שגיבש נושא מוגדר שישמש נושא התזה וקיבל הסכמה בכתב של חבר/ה בסגל הקבוע של בית הספר להנחותו במחקר המוצע (ראו רשימת חברי הסגל ותחומי המחקר שלהם).
  • לא תתקבל מועמדותו של מי שקיבל את הציון הנדרש בעקבות אישור מיוחד לחזור על קורס.

 

לחצו כאן כדי לעבור להנחיות לכתיבת הצעת מחקר וכתיבת עבודת גמר (תיזה) 

 

לוח הזמנים לכתיבת עבודת התיזה

  1. עד ראשית מרס (ה-1.3) – אישור של הצעת המחקר, כולל אישור ועדת אתיקה
  2. עד אמצע חודש יולי (ה-15.7) – סיום איסוף הנתונים וניתוחם
  3. עד סוף ספטמבר (ה-30.9) –  *הגשת העבודה

*במידה ועבודת התיזה לא תוגש בתאריך הנקוב, יש לפנות בכתב לראש/ת התוכנית ולד"ר ארנה שמר ולבקש לקבל אישור להגשתה עד ל-31.12 של אותה השנה. 

 

סטודנט במעמד משלים למחקר

סטודנט רשאי להגיש בקשה לכתיבת עבודת גמר לאחר סיום לימודיו בתכנית המוסמך בעבודה סוציאלית במסלול הלא מחקרי.

בקשה לכתוב עבודת גמר תידון רק אם ממלא המועמד אחר התנאים הבאים:

1.  סיום תואר המוסמך בציון ממוצע של 90 ומעלה.

2.  גיבוש נושא מוגדר שישמש נושא התזה וקבלת הסכמה בכתב של חבר/ה בסגל הקבוע של בית הספר להנחות את המועמד במחקר המוצע (ראו  רשימת חברי הסגל ותחומי העניין שלהם).

עמידה בתנאים אלה אינה מקנה זכות לכתוב עבודת גמר. בית הספר ידון בכל בקשה בהתאם לכישורי המועמד/ת ובהתאם ליכולת הקליטה של תכנית המוסמך.

מועמד שיורשה לכתוב עבודת גמר חייב להירשם לאוניברסיטה העברית "כתלמיד משלים למחקר" ויחויב בשכר לימוד בהתאם לנהלי שכר לימוד הנהוגים באוניברסיטה.

תלמיד אשר סיים לימודיו באוניברסיטה העברית במהלך 5 השנים שקדמו להגשת מועמדותו להשלמת כתיבת עבודת גמר, יהיה פטור מהשתתפות בסמינר תזה בכפוף לשיקול דעת ראשת התכנית. במקרה זה, הצעת המחקר שלו תיקרא ותידון ע"י המנחה וע"י קורא שני

עבודת הגמר במסלול ההשלמה למחקר תוגש לכל המאוחר ב-30.9.  סטודנט שלא יעמוד בלוח זמנים זה לא יורשה להמשיך בכתיבת העבודה.

התעודה והציון הסופי לתואר מוסמך בעבודה סוציאלית לא ישונו בעקבות השלמת כתיבתה של עבודת גמר. סטודנט המסיים את המסלול בהצלחה יקבל על כך אישור נפרד.

 

 

התנאים לקבלה למסלול המחקרי עד לשנת תשע"ח כולל
התלמידים שהתקבלו בשנת תשע"ז צריכים לעמוד
בתנאי הקבלה הנכונים לתשע"ז

רשאים להגיש מועמדותם למסלול זה מי שעומדים בכל אחד מהתנאים הבאים:

  • מי שממוצע ציוניו 90 לפחות בקורסי המוסמך הנלמדים בשנת הלימודים הראשונה.
  • מי שציונו 87 לפחות בכל אחד משני הקורסים: 03802 חשיבה מדעית, 03884 החברה האזרחית והמגזר השלישי. לא תתקבל מועמדותו גם של מי שקיבל את הציון הנדרש בעקבות אישור מיוחד לחזור על הקורס.
  • מי שלא עמד בדרישות הציונים בקורסים החוסמים (03802 , 03884) אבל השיג ממוצע של 93 לפחות בשנה א' במוסמך.
  • מי שצבר לפחות 18 נ"ז בלימודי המוסמך במהלך השנה הראשונה.
  • מי שגיבש נושא מוגדר שישמש נושא התזה וקיבל הסכמה בכתב של חבר/ה בסגל הקבוע של בית הספר להנחותו במחקר המוצע (ראו רשימת חברי הסגל ותחומי המחקר שלהם).

דרישות המסלול המחקרי

  • מעבר בהצלחה של קורסי החובה הבאים:
    • סמינר תזה (03940).
    • שיטות מחקר למתקדמים (כמותני 03560 או איכותני 03402).
  • כתיבת עבודת גמר (תזה).

 


 

 

התמחויות

 

546

 

סרטון המביא דוגמאות של פרויקטים שנעשו במסגרת ההתמחות

התמחות בתכנית המוסמך לניהול מלכ"רים וארגונים קהילתיים הינה רשות ולא חובה

חדש!

התמחות בניהול התנדבות

תפיסת העל של ההתמחות נשענת על נקודת מבט אינטגרטיבית, אשר שמה דגש על חיבור תיאורטי ומעשי בין תפיסות ותיאוריות בתחום של ניהול ארגוני התנדבויות. הסטודנטים הלומדים בהתמחות יקבלו מיומנויות וידע מקצועי בניהול רשת מתנדבים, לאפשר התנסות בתכנון וניהול מיזמים התנדבותיים, כמו כן בניהול מערכי השתתפות אזרחית.

 

התמחות בניהול במוסדות להשכלה גבוהה

תפיסת העל של ההתמחות נשענת על נקודת מבט אינטגרטיבית, אשר שמה דגש על חיבור תיאורטי ומעשי בין תפיסות ותיאוריות בתחום של ניהול במוסדות להשכלה גבוהה. הסטודנטים הלומדים בהתמחות יקבלו ידע וכלים שיסייעו להם בתכנון, תקצוב וניהול כח אדם המוסדות להשכלה גבוהה, לצד התנסות בתכנון וניהול מיזמים ארגוניים בתחום. 

 

התמחות בתחום יזמות חברתית

תפיסת העל של ההתמחות נשענת על נקודת מבט אינטגרטיבית, אשר שמה דגש על חיבור תיאורטי ומעשי בין תפיסות ותיאוריות בתחום של תפקידי החברה האזרחית והשינוי החברתי, לבין היבטים עסקיים וטכנולוגיים לגיבוש רעיונות חדשים ופיתוח מיזמים. הסטודנטים הלומדים בהתמחות יקבלו ידע וכלים שיסייעו להם ביזמות חברתית ובפיתוח מיזמים עסקיים-חברתיים. הם יוכשרו לעבוד עם מודלים ופרקטיקות מותאמות לתהליך מדיד ומכוון תוצאות, הלקוח מהעולם החברתי והעסקי. הסטודנטים הלומדים בהתמחות ילמדו לפתח שיתופי פעולה עם גורמים נוספים בקהילה ויהיו מסוגלים להרחיב את הבחירה וההזדמנויות של האנשים והקבוצות שאיתם הם עובדים.

 

 

מערך השיעורים להתמחויות במלכ"רים למתחילים את לימודיהם  בשנת תשפ"א

מערך השיעורים להתמחויות במלכ"רים למתחילים לימודיהם בשנת תש"ף 

 

התמחות בתחום המוגבלויות, שיקום ובריאות הנפש

 

תפיסת העל של ההתמחות נשענת על נקודת מבט אינטגרטיבית, אשר שמה דגש על חיבור תיאורטי ומעשי בין מדיניות חברתית, והיבטים ארגוניים וחברתיים בתחום המוגבלויות, שיקום ובריאות הנפש.

התכנית נועדה לאפשר לסטודנטים פיתוח של ראייה רחבה על התחומים האלה, לצורך הערכת מצבם של אנשים עם מוגבלויות ומשפחותיהם ופיתוח מענים ראויים למצבם. בתוך תפיסת-על זו יוצגו תחומי התמחות וידע ספציפיים עליהם אמונים חברי סגל מבתי הספר.

ההתמחות פתוחה לסטודנטים הלומדים לקראת תואר מוסמך בתכניות שוורץ - הן במסלול המחקרי הן במסלול הלא-מחקרי. סטודנטים אלו יוכלו ללמוד את לימודי ההתמחות (12 נ"ז) כחלק מלימודי התואר שלהם.

 

מבנה הלימודים בהתמחות:

על מנת שההתמחות תצוין בגיליון הציונים יש ללמוד מהרשימה מטה קורסים במתכונת הבאה:
2 קורסי חובה  + 2 קורסי בחירה + סמינר מחקר/פרקטיקום = סה"כ 12 נ"ז להתמחות.

** ניתן לבחור קורס בחירה אחר אשר ניתן בחוגים אחרים באוניברסיטה בתנאי שהוא מתמקד בגישות חברתיות של מוגבלות ומקבלים את אישור ראשת תכנית המוסמך ומזכירות החוג בו ניתן הקורס.
ניתן להשיג רשימה חלקית נמצאת במזכירות.

 

רשימת קורסים מחוגים אחרים:

 

מספר

שם הקורס

שם המרצה

נ"ז

חוג

54216

האנתרופולוגיה של החושים

המר

2

לימודי תרבות

53808

שגעון, הפרעה, אבחון, טיפול: היבטים אנתר' ביקורתיים

גודמן

2

סוציולוגיה ואנתרופולוגיה

34919

שילוב

ענבר-פירסט

2

חינוך

 

מערך השיעורים המלא של ההתמחות לכל שנת לימודים, מופיע בעמוד "התמחויות"

 

התמחות בתחום יזמות חברתית

 

התמחות בתחום יזמות חברתית

סרטון המביא דוגמאות של פרויקטים שנעשו במסגרת ההתמחות

מאז שנות התשעים מתפתחת ומתרחבת בעולם בכלל ובישראל בפרט התופעה של יזמות חברתית (Social Entrepreneurship). יזמים חברתיים הינם סוכני שינוי בחברה האזרחית, השמים לעצמם כמטרה להשיג שינוי חברתי בר קיימא, בדרכים שיש בהן חדשנות ויצירתיות. היזמים החברתיים מפגינים מחויבות גבוהה הן לאוכלוסיות שלמענן הם פועלים והן לתוצאות הכלכליות, החברתיות והסביבתיות של פעילותם.

המטרה ביזמות חברתית היא להצליח לספק פתרונות שורשיים ויצירתיים ארוכי-טווח לבעיות חברתיות כגון, אי-שוויון, עוני, הדרה חברתית, צדק סביבתי ועוד. היזמים החברתיים הם אנשים בעלי חזון  אשר מכוונים לפתח רעיונות חדשניים באמצעות כלים שונים ומגוונים, ביניהם, חברתיים גרידא, עסקיים ו/או טכנולוגיים.

יזמות חברתית היא פרקטיקה חשובה המאומצת על ידי מנהלים של ארגונים בחברה האזרחית הפועלים בסביבות ארגוניות תחרותיות ונדרשים לפתרונות יצירתיים לקידום אוכלוסיות היעד אותן משרתים הארגונים. בהתאם, ליד היזמות החברתית המסורתית, התפתחו בשנים האחרונות יזמות חברתית-עסקית ויזמות חברתית-טכנולוגית.

החשיבות הגדולה של היזמות חברתית-עסקית היא בניפוץ החלוקה המסורתית בין המגזרים השונים בנוגע לאחריות חברתית, באופן שגם המגזר העסקי פועל לקידום מטרות חברתיות. מדובר בפיתוח מיזמים עסקיים-חברתיים, תוך שימוש בכוחות השוק כדי לקדם מטרות חברתיות. מדובר במיזמים שלא נשענים רק על פילנתרופיה אלא מניבים הכנסה. מיזמים אלה יכולים להתקיים במסגרת עמותות קיימות ולסייע להן בקידום מטרותיהן החברתיות או כפיתוח של שירותים ועמותות חדשות בדמות עסקים חברתיים. יזמות חברתית-טכנולוגית מבקשת לעשות שימוש בטכנולוגיות מתקדמות לשם פיתוח וקידום פתרונות לבעיות חברתיות. מדובר ברעיונות טכנולוגיים פורצי דרך ובמצבים בהם הטכנולוגיה נרתמת לטובת השגת  שינוי חברתי. 

 

תיאור ההתמחות

ההתמחות בתחום יזמות חברתית הינה הכרח של העידן הנוכחי ונועדה להכשיר את המנהיגות החברתית של המחר. בית הספר לעבודה סוציאלית ולרווחה חברתית באוניברסיטה העברית, באמצעות תכנית שוורץ לניהול מלכ"רים וארגונים קהילתיים, הוא המקום הטבעי לפתח התמחות בתחום היזמות החברתית. התכנית משלבת ידע תיאורטי ופרקטי, מקדמת ערכים של פיתוח חברה אזרחית כמרחב ציבורי פתוח בחברה דמוקרטית והון חברתי, ומכשירה את הסטודנטים לתפקידי ניהול בארגונים חברתיים למען שיפור רווחתם של בני אדם בסביבתם, תוך כדי פיתוח החברה האזרחית. בתכנית נלמדים תיאוריות ודרכי פעולה בחברה האזרחית, היבטים שונים של מדיניות חברתית ותיאוריות חברתיות בתחומים של בעיות חברתיות כגון, עוני והדרה, תיאוריות ארגוניות ופרקטיקות ניהוליות עדכניות, מודלים של מנהיגות, יחסים בין-מגזריים, מודלים ופרקטיקה בתחום של התארגנות קהילתית ושינוי חברתי. תחומי הידע והניסיון  של החוקרים ושל סגל התכנית מהווים בסיס אקדמי עשיר לצמיחת ההתמחות ביזמות חברתית, הן במישור התיאורטי והן במישור הפרקטי.

 

תפיסת העל של ההתמחות נשענת על נקודת מבט אינטגרטיבית, אשר שמה דגש על חיבור תיאורטי ומעשי בין תפיסות ותיאוריות בתחום של תפקידי החברה האזרחית והשינוי החברתי, לבין היבטים עסקיים וטכנולוגיים לגיבוש רעיונות חדשים ופיתוח מיזמים. הסטודנטים הלומדים בהתמחות יקבלו ידע וכלים שיסייעו להם ביזמות חברתית ובפיתוח מיזמים עסקיים-חברתיים. הם יוכשרו לעבוד עם מודלים ופרקטיקות מותאמות לתהליך מדיד ומכוון תוצאות, הלקוח מהעולם החברתי והעסקי. הסטודנטים הלומדים בהתמחות ילמדו לפתח שיתופי פעולה עם גורמים נוספים בקהילה ויהיו מסוגלים להרחיב את הבחירה וההזדמנויות של האנשים והקבוצות שאיתם הם עובדים.

ההתמחות נשענת על קורסים אקדמיים כגון, תיאוריות אודות החברה האזרחית,  תיאוריות ארגוניות, ניהול ומנהיגות, פילנתרופיה, שותפויות בין-מגזריות ועוד, על קורסים מעשיים כגון, ניהול כלכלי ופיננסי, היבטים משפטיים, שיווק ומיתוג, גיוס משאבים וכן, התנסות מעשית בהקמת מיזם חברתי- בדגש חברתי, עסקי או טכנולוגי או בשילוב ביניהם בהתאם לאופי המיזם.

בחלק ההתנסות המעשית של תכנית התמחות זו, הסטודנטים ילוו על ידי מנטורים- אנשים בעלי ניסיון רב ומוכח בשדה היזמות החברתית. כמו כן, תעמוד בפני הסטודנטים אפשרות להשתתף במעבדה המופעלת על ידי המרכז ליזמות באוניברסיטה העברית לצורך חיזוק וקידום מיזם בעל פוטנציאל גבוה. במעבדה יוכלו הסטודנטים להתנסות בהקמת המיזם וכן, להתייעץ ולשתף פעולה עם אנשי מקצוע וסטודנטים מתחומים ומדיסציפלינות שונות.

ההתמחות תהיה פתוחה לסטודנטים הלומדים לקראת תואר מוסמך בתכנית שוורץ לניהול מלכ"רים וארגונים קהילתיים. ההתמחות תקלוט עד 20 סטודנטים. סטודנטים אלו יוכלו ללמוד את לימודי ההתמחות (12 נ"ז) כחלק מתוך לימודי התואר שלהם.

 

תנאי קבלה להתמחות

תנאי הקבלה להתמחות הינם תנאי הקבלה הנהוגים בתכנית שוורץ לניהול מלכ"רים וארגונים קהילתיים. 
ההתמחות פתוחה רק עבור תלמידים בתכנית שוורץ לניהול מלכ"רים וארגונים קהילתיים.

 

מהלך הלימודים בהתמחות

הלימודים במסגרת ההתמחות כוללים 12 נ"ז ומתאימים לסטודנטים הן במסלול המחקרי (עם תיזה), והן במסלול הלא מחקרי (בלי תיזה).

מערך הלימודים כולל: 12 נ"ז מהקורסים הבאים: השתתפות בחממה/סמינר לפיתוח מיזמים חברתיים-עסקיים ו/או טכנולוגיים (4 נ"ז), 2 קורסי חובה (4 נ"ז) ושני קורסי בחירה (4 נ"ז).

הקורסים הכלולים במסגרת ההתמחות מהווים חלק ממכלול הקורסים אותם נדרשים הסטודנטים ללמוד במסגרת לימודי המוסמך בתכנית שוורץ לניהול מלכ"רים וארגונים קהילתיים.  
שכר הלימוד בהתמחות הוא שכר לימוד אוניברסיטאי רגיל לתואר מוסמך.

 

מערך השיעורים המלא של ההתמחות לכל שנת לימודים, מופיע בעמוד "התמחויות"

 

תכנית מערך ההתמחות לשנת הלימודים תשע"ט 

 

 

מבנה התכנית

ניהול

  • במסלול המחקרי - 36 נ"ז. התלמידים נדרשים להגיש עבודת גמר (תזה).
  • במסלול הלא מחקרי - 38 נ״ז.  ללא כתיבת עבודת גמר (תזה).

משך הלימודים בתכנית שנתיים אקדמיות. הלימודים מרוכזים ליום אחד בשבוע ולקורסים מרוכזים במהלך חופשת הסמסטר ובסיום שנת הלימודים. לא ניתן לפצל את הלימודים לשנות לימוד נוספות.

 

פטור והכרה בלימודים מתקדמים קודמים

  • תלמיד המבקש פטור מקורס/ים על סמך לימודי מוסמך קודמים יגיש בקשה באמצעות  טופס בקשה להכרה בקורסים

  • תלמיד בעל תואר מוסמך בתחום אחר רשאי להגיש בקשה בהתאם למסלול לימודיו: במסלול המחקרי ניתן להכיר עד 6 נ"ז ובמסלול הלא מחקרי עד 10 נ"ז.
    בכל מקרה ההחלטה תעשה ע"י ראש התכנית בהתאם לרלוונטיות ולהתאמת הקורסים לתוכנית המוסמך הנוכחית.
     
  • לפי נוהלי האוניברסיטה - האוניברסיטה/ראש תכנית רשאי לפטור תלמיד מקורס בתכנית לימודי המוסמך בגין קורס אקדמי שלמד במסגרת תכנית לימודים אחרת למוסמך במוסד להשכלה גבוהה, אשר בגינה הוענק לו תואר אקדמי, ובתנאי שהקורס שנלמד בעבר זהה במתכונתו ולא נופל ברמתו ובהיקפו מהקורס שניתן בו הפטור. על התלמיד יהיה ללמוד קורס/ים חלופי/ים אחר במסגרת התכנית באותו היקף הנ"ז בו ניתן הפטור.
     
  • ככלל, לא ניתן לקבל פטור בגין קורסים אקדמיים שנלמדו לפני יותר משש שנים. ועדת ההוראה תוכל לדון במקרים חריגים.

 

את הבקשה ניתן להגיש במועדים הבאים בלבד:

1. עד סוף תקופת השינויים של סמסטר א' (שבועיים לאחר תחילת הסמסטר)

2. עד סוף תקופת השינויים של סמסטר ב' (שבועיים לאחר תחילת הסמסטר)

 

מבנה התכנית

התוכנית מציעה שני מסלולים: מסלול מחקרי (עם עבודת גמר) ומסלול לא מחקרי (ללא עבודת גמר). משך הלימודים בתוכנית שנתיים אקדמיות. הלימודים מרוכזים ליום אחד בשבוע ולקורסים מרוכזים במהלך חופשת הסמסטר ובסיום שנת הלימודים.  ימי הלימוד בתכנית הם שנה א': יום ב' ושנה ב': יום ד'.

התלמידים הבוחרים במסלול הלא מחקרי, יתנסו בפרויקט יישומי - פרויקט אישי או קבוצתי בארגון קהילתי, מוסד ללא כוונת רווח, או ארגון ציבורי. מטרת הפרויקט להזין את הלימודים העיוניים ואת התלמידים בידע פרקטי, כישורים ומיומנויות תוך חשיפתם למציאות המאפיינת ארגונים קהילתיים ומלכ"רים. במסגרת זאת יהיה על התלמיד להיות מעורב בתהליכים של אבחון ארגוני, התמודדות עם שינויים, ייזום ותכנון של שירותים חדשים ופרויקטים אחרים. לצורך ביצוע הפרויקט יקבל התלמיד הדרכה אישית או קבוצתית קבועה ממורי התוכנית, שתבטיח את תכנון שלבי התהליך וביצועו באורח מקצועי, משתףף ואחראי. 

מערך השיעורים למתחילים את לימודיהם בשנת תשפ"ה

מערך השיעורים למתחילים את לימודיהם בשנת תשפ"ד

מערך השיעורים למתחילים את לימודיהם בשנת תשפ"ג

מערך השיעורים למתחילים את לימודיהם בשנת תשפ"ב

מערך השיעורים למתחילים את לימודיהם בשנת תשפ"א

מערך השעורים למתחילים את לימודיהם בשנת תש"ף

ערך השעורים למתחילים את לימודיהם בשנת תשע"ט

מערך השעורים למתחילים את לימודיהם בשנת תשע"ח

מערך השיעורים למתחילים את לימודיהם בשנת תשע"ז

מערך השיעורים למתחילים את לימודיהם בשנת תשע"ו

מערך השיעורים למתחילים את לימודיהם בשנת תשע"ה 

מערך השיעורים למתחילים את לימודיהם בשנת תשע"ד

 

לימודי השלמה

לימודי ההשלמה הנקבעים ע"י ועדת הקבלה לאחר בדיקת לימודים אקדמיים קודמים, נועדו להקנות לכל התלמידים בסיס ידע משותף שהוא תנאי הכרחי לקבלה לתוכנית. לימודים אלה יכללו את השעורים הבאים מהתואר הראשון או קורסים מקבילים להם, בהתאמה ללימודיו הקודמים של המועמד:

  1. מבוא לשיטות מחקר. מומלץ: סדנת השלמה לפני תחילת שנת הלמודים או 03322 – שיטות מחקר.

מי שיידרש לקורס השלמה יתקבל לתוכנית כתלמיד מן המניין רק לאחר סיום לימודי ההשלמה והשגת ציון ממוצע של 60 לפחות בלימודים אלה. סיום לימודי ההשלמה בשנה הראשונה תנאי להמשך למודים בתכנית. לימודי ההשלמה לא ייחשבו כחלק מהלימודים לתואר.

בסוף הקיץ שלפני פתיחת שנת הלימודים תוצענה סדנאות השלמה מרוכזות, אשר תבואנה במקום חלק מהשיעורים הנ"ל. פרטים במזכירות.

 

תנאי מעבר לשנה ב'

 

תלמיד שנה א' בתכנית המוסמך בניהול מלכ"רים וארגונים קהילתיים יעבור לשנה ב' רק אם עבר את קורסי החובה הרלוונטיים של שנה א' (המפורטים מטה) בציון 60 לפחות:

     03802 חשיבה מדעית

     03884 החברה האזרחית והמגזר השלישי

   

ציון סופי וזכאות לתואר

 

לאחר שימלא התלמיד את כל חובותיו הלימודיות והכספיות (לרבות סיום בהצלחה של עבודת גמר לתלמידי המסלול המחקרי), יוענק לו התואר "מוסמך אוניברסיטה בניהול מוסדות ללא כוונת רווח וארגונים קהילתיים" (M.A), במועד שייקבע על ידי האוניברסיטה.

 

מרכיבי ציון הגמר

  • מסלול מחקרי (עם עבודת גמר): עבודת גמר (40%) + ממוצע ציוני הקורסים (60%)
  • מסלול לא מחקרי (ללא עבודת גמר): ממוצע ציוני הקורסים (100%)

 

לפרטים נוספים על זכאות לתואר, ראו נהלי הוראה ולימודים של האוניברסיטה העברית.

 

Management and Leadership

אתיקה וחוקי הכתיבה האקדמית

 

להלן פירוט חוקי הכתיבה האקדמית וכללי ה- APA  :

 

1) באשר לחוקי ה APA, ניתן לראות את ההנחיות באתר ה-APA.

 2) באשר לחוקי הכתיבה האקדמית, בהיותכם תלמידי תואר שני, אנו סבורות כי כולכם למדתם את חוקי הכתיבה, את כללי הציטוט ואת חשיבות
מתן קרדיט למקורות עליהם נסמכתם עוד בתואר הראשון. בכל מקרה של ספק ושאלה, אתם תמיד מוזמנים לפנות למרצים ולראשות התוכניות.
בינתיים נדגיש מספר נקודות חשובות:

 א. כתיבה אקדמית הינה תמיד תמיד תמיד הכתיבה שלכם. כלומר, עליכם לגשת לספרות, לקרוא אותה ואז להביא את הרעיון או המסר שברצונכם להעביר במילים שלכם.

ב. הכתיבה צריכה להיות אינטגרטיבית – כלומר, לאחר קריאת מספר מקורות תוכלו לגבש את הרעיון שלכם במילותיכם ולהביאו באופן מאוחד ולא סיכום של כל מקור בנפרד.

ג. אין להעתיק מילה במילה רעיון או משפט ממקור אחר (זכרו, כאמור, תמיד במילים שלכם). אם בכל זאת ישנו משפט אשר אתם מרגישים שחשוב מאוד להביאו במילותיו של המחבר, יש לתת קרדיט למחבר באמצעות ציטוט: סמנו את המשפט במרכאות וציינו את המקור ואת העמוד שממנו נלקח הציטוט.

ד. אין לצטט מקור בתוך מקור – כלומר, אין להעתיק פסקה ממקור מסויים ולכלול מקורות שמחבר המקור קרא ולטעון לכאורה שאתם קראתם מקורות אלו. אם אתם משתמשים במקור בתוך מקור ניתן לכתוב למשל (מרקס, xx כפי שמופיע ב-ורנר, 2020) ובכל מקרה רצוי להפחית ציון של מקור בתוך מקור ולהעדיף לגשת למקור.

 

אנו מזמינים את כולכם לגשת לספרייה ולקבל הדרכה בחיפוש מקורות ביבליוגרפיים. הצפי מתלמידי מוסמך הינו לקרוא את ספרות המקור בתחום.

שימו לב, גניבה ספרותית (ממאמרים, ספרים, מצגות הכיתה, אתרי אינטרנט, או כל מקור אחר) היא עבירה חמורה על כללי האתיקה האקדמית ועלולה לגרום לנקיטת צעדים משמעתיים.
אנא מנעו מכם ומאתנו אי-נעימויות.

 

לסיכום נושאים אלו, המנהל האקדמי השיק סרטון קצר (2 דק') בענייני משמעת ויושרה אקדמית שאנו ממליצות בחום לצפות בו: יושרה אקדמית בלימודים באוניברסיטה העברית