הכשרת מדריכי סטודנטים לתחום התעסוקה | ביה"ס לעבודה סוציאלית ולרווחה חברתית ע"ש פול ברוולד

הכשרת מדריכי סטודנטים לתחום התעסוקה

דף הבית

אודותינו

סגל היחידה

קבלה והרשמה

Pictures-Button

קורסים

כתבו עלינו בתקשורת

6Button

צור קשר

waze

הכשרת מדריכי סטודנטים לתחום התעסוקה

תיאור הקורס:

מה עשוי להיות תפקידה של 'עבודה מיטיבה' בחיי האדם ומשפחתו?, מה צריך להיות טיבו של תהליך ההשתלבות בעבודה בכדי שייטיב עם הפרט ועם החברה בתוכה חי?, מה הוא תפקידנו, העובדים הסוציאלים, בקידום תהליכים כאלה וכיצד יבואו לידי ביטוי בתהליכי הכשרת סטודנטים בשדה?

ה'מרכז האקדמי לעבודה סוציאלית ותעסוקה' מזמין אתכם, מדריכי סטודנטים, לגבש תפיסה, לקבל ידע וכלים בתהליכי ליווי תעסוקתיים לצורך קידום רווחת הפרט, המשפחה והקהילה. הקורס יכלול חשיפה לתכנים כמו:

-          הקשר שבין תעסוקה ורווחה- הקשרים פרטניים וחברתיים

-          הכרות עומק עם אוכלוסיות מודרות בשוק העבודה וחסמים המקשים על השתלבות בעבודה מיטבית.

-          מסוגלות תעסוקתית ומסוגלות אישית והקשר בניהם.

-          תהליכי ליווי ושינוי תעסוקתיים- מגוון גישות ופרקטיקה מרכזית.

-          הקשרים משפחתיים וקהילתיים בתהליכי שילוב בתעסוקה.

-          מאפייני תפקיד העובד הסוציאלי התעסוקתי- ערכים, עקרונות ופרקטיקות.

הקורס יתקיים במסגרת קבוצתית קטנה המאפשרת למידה אפקטיבית תוך שילוב בין תוכן תיאורטי, המחשות מה'שדה' ושיח עמיתים.

מטרת הקורס:

מטרת הקורס להכשיר מדריכי סטודנטים מיומנים להדרכה בתחום התעסוקה. מטרה זו כוללת מספר יעדים:

1.      המדריכים יכירו בחשיבות ובפוטנציאל ההשפעה הקיים של תהליכי תעסוקה מיטביים על הפרט והחברה.

2.      המדריכים ילמדו מגוון שיטות וכלי ליווי לתהליך השינוי התעסוקתי.

3.      המדריכים יקבלו כלים להתאמה ואינטגרציה בין תכני ההכשרה לתחום ההתמחות ולקהלי היעד המוכרים להם.

אוכלוסיית היעד :

מדריכי סטודנטים המיועדים להדריך בשנת הלימודים הקרובה.

מבנה:

הקורס יכלול ארבעה מפגשים בתאריכים הבאים:

8/9/19

15/9/19

22/9/19

בין השעות 9:00-14:30

המפגש הרביעי בחודש מרץ 2020.

מדריכים אשר ידריכו סטודנטים בתחום התעסוקה יזכו להשתתף בקבוצת web אשר תלווה ותתמוך במהלך עבודתם עם הסטודנטים בשדה.

כללי: הקורס ממומן במלואו על ידי המרכז לעבודה סוציאלית ותעסוקה. בסיום הקורס תוענק תעודת השתתפות לנוכחים בכלל המפגשים.

מעט על ה'מרכז לעבודה סוציאלית ותעסוקה':

ייעודו של המרכז להביא לפיתוח ידע ולפיתוח מומחיות בעבודה סוציאלית תעסוקתית כפרקטיקה נבחרת בזירת קידום התעסוקה ובעולם העבודה הסוציאלית. כמו כן מבקש המרכז להביא להעמקת הזיקה שבין העבודה הסוציאלית בכלל לעולם העבודה ולתחום התעסוקה. הדרכת סטודנטים בשדה הנה אחד האמצעים החיוניים בתהליך גיבוש התפיסה המקצועית, רכישת המיומנויות ובניית זהותו המקצועית של הסטודנט לקראת כל תחום בו יבחר לפעול בעתיד ובמסגרתו ישלב את תחום התעסוקה.

המרכז משותף לבית הספר לעבודה סוציאלית באוניברסיטה העברית ולארגון 'בעצמי' ומובל על ידי פרופ' ג'וני גל ועו"ס דתיה ברששת.

תהליך הרשמה:

על מדריכים המעוניינים להשתתף בקורס לפנות לרכזת המדור להכשרה מקצועית, גב' מירי בן הרוש.

למידע נוסף ניתן לפנות אל דתיה ברששת, 054-7106631.