תכנית להכשרת מטפלים בטראומה, בגישה פסיכו-אנליטית

waze

תכנית להכשרת מטפלים בטראומה, בגישה פסיכו-אנליטית

ביה"ס לעבודה סוציאלית – האוניברסיטה העברית, ירושלים

בהנהלת ד"ר עפרית שפירא-ברמן (עו"ס, פסיכואנליטיקאית מנחה)

מטרת התכנית

הכשרת אנשי מקצוע, מהתחומים הטיפוליים, בתחום הטיפול בנפגעי/ות טראומה (מסוגים שונים).

ההכשרה מעוגנת במסגרת החשיבה הפסיכו-אנליטית, המאפשרת הבנה עמוקה של ההשלכות הנפשיות, הרגשיות והפסיכו-סומטיות, ארוכות הטווח, של טראומות מתמשכות.

מטרת התכנית הנה לחדד את ההבנה ולהעמיק את הידע, של המשתתפות/ים בנוגע לטיפול בטראומות מסוגים שונים, תוך שימת דגש על רגישות תרבותית. כל המרצים בתוכנית הנם פסיכואנליטיקאים ו/או מטפלים בכירים בעלי שנות ניסיון רב.

התכנית מציעה מגוון קורסים תאורטיים וקליניים, וכן סמינרים קליניים בקבוצות קטנות, במטרה להתוות קו חשיבה דינמי-אנליטי מגוון ועדכני, תוך התייחסות להיבטים שהם מאבני היסוד של החשיבה הפסיכו-אנליטית.

אוכלוסיית היעד:

התכנית מיועדת לאנשי מקצועות הטיפול (לאחר תואר שני)

1. עובדים סוציאליים
  2. פסיכולוגים קליניים
  3. פסיכולוגיים התפתחותיים וחינוכיים
  4. פסיכיאטרים
  5. מטפלים באמנות

מבנה התכנית:

סמסטר א

קורס 1 –           קורס מבוא לחשיבה קלינית אנליטית ביקורתית: מ"ההיסטריה" (פרויד) דרך  הפרעת האישיות הגבולית (המודל הרפואי) ועד CPTSD (הרמן). הקורס יכלול התייחסות לעבודה קלינית על ההשלכות הנפשיות של טראומה בילדות – עבודה עם הפרעות שונות -  אישיות, אכילה, פציעה עצמית, קשיים בוויסות חושי ורגשי. בהנחיית הגב' ליאת לרר-זוהר

קורס 2              טראומה בהקשר הבין-דורי – כיצד עוברות דינמיקות טראומטוגניות מדור לדור? מהפרטי ועד הקולקטיבי - התייחסות רגישת תרבות לאוכלוסיות שונות ולטראומה "קולקטיבית"): השואה, טראומות פוליטיות וממסדיות (גירוש, הגירה פליטות וכדומה).

קורס 3 -            עבודה עם ילדים  נפגעי טראומה– תהליך הערכה והתערבות קלינית.

הקורס יערוך הכרות עם "מצבים מנטליים ראשוניים", טראומות מוקדמות ביחסי אובייקט, והתמודדות עם השלכות קצרות וארוכות טווח של חשיפה לטראומה בגילאים המוקדמים.

קורס 4-             סמינרים קליניים (עד 10 משתתפים בקבוצה) שנתיים.

סמסטר ב

קורס 1-             העצמי הפצוע – על החשיבה של קוהוט בהקשר של טראומה

קורס 2 -            עבודה עם היבטים דיסוציאטיביים פוסט טראומה. הקורס יערוך הכרות מעמיקה עם חשיבה קלינית של תאורטיקנים שונים בנוגע לדיס-אסוציאציה ולניתוקים השונים הנגרמים כתוצאה מפגיעות טראומתיות. מתוך חשיבה שונות – פסיכואנליטיות, התנהגותיות-קוגניטיביות ו"אלטרנטיביות", יעסוק הקורס בקשר בין גוף לנפש, שימוש בחומרים פסיכו-אקטיביים (כהרחבה של הדיס-אסוציאציה), השלכות על מערכות יחסים ועוד.

קורס 3 -            עבודה דינמית קצרת מועד עם טראומה CCRT

קורס 4              סמינר קליני

על מרכזת התוכנית:

ד״ר עפרית שפירא- ברמן

עו״ס, פסיכואנליטיקאית מנחה

מרצה בכירה ור׳ המסלול לטיפול ישיר בחוג לעבודה סוציאלית באוניברסיטה העברית, ירושלים

מכון תל אביב לפסיכואנליזה בת זמננו

עוסקת בתחום הטיפול והמחקר בטראומה מתמשכת

בעלת ניסיון עשיר בטיפול ובהוראה

ההרשמה לתכנית

1. מותנית בראיון קבלה ובהצגת תעודות רלוונטיות.
  2. תשלום שכ"ל לשנה שלמה.

דמי רישום: 350 ₪

תשלום לקורס: 10,000 ₪ לשני סמסטרים

1. השתתפות בכל הקורסים.

buyme

לתקנון המבצע לחצו כאן

תאריך פתיחת הקורס: 02/06/2021

הקורס יערך בסמסטר קיץ לשנת הלימודים תשפ"א וסמסטר א לשנת הלימודים תשפ"ב בכל יום רביעי בין השעות 14:30-20:45, למעט ימים בהם יצינו את חגי ישראל.

על המועמדים לשלוח קורות חיים לכתובת מייל: Traumaswhuji@gmail.com

להשארת פרטים ליצירת קשר ניתן להיכנס לקישור

בסיום הקורס הנרשמים יקבלו תעודה על סך 112 שעות השתתפות בקורס.

התכנית תילמד באמצעות הזום.

מדיניות תשלומים והחזרים:

דמי הרשמה ע"ס 350 ₪ אינם נכללים בשכר הלימוד ואינם מוחזרים בשום שלב.

דמי ביטול הקורס:

עד לתאריך 04/05/2021 אדם המבטל את השתתפותו בקורס יקבל החזר בניכוי דמי טיפול בגובה 1,500 ₪. (15%)

מתאריך 05/05/2021 ועד המפגש הראשון לקורס אדם המבטל השתתפותו בקורס יקבל החזר בניכוי 5,000 ₪. (50%)

במקרה שביטול השתתפות בתכנית יעשה לאחר המפגש הראשון של הסמסטר הראשון לא יתקבל החזר עבור הקורס כולו. (100%)

התשלום לקורס בסך 10,000 ש"ח ישולם בתשלום אחד. ניתן לבצע את התשלום בעסקת תשלומי קרדיט על פי נהלי חברת האשראי.