מגמות הלימוד

 

בתכנית שתי מגמות. התלמיד ילמד במגמה אליה התקבל:

  • המגמה ללימודי טיפול בהקשר חברתי 
  • המגמה לשינוי חברתי במציאות משתנה

קבלה לכל מגמה מתבססת על סמך הנתונים שהוגשו בתיק המועמדות.
לא יתאפשר מעבר בין מגמות לאחר הקבלה.
שתי המגמות מאפשרות לימודים במסלול המחקרי ובמסלול הלא מחקרי.

 

המגמה ללימודי טיפול בהקשר חברתי 

מגמה זו מיועדת להרחיב את הידע של העובדים הסוציאליים ולהקנות להם כלים מתקדמים ועדכניים לטיפול באוכלוסיות וביחידים במצוקה. מטרת הלימודים במגמה זו היא חידוד ההבנה והכישורים לאיתור צרכים של אוכלוסיות שונות, תכנון שיטתי של דרכי התערבות, הערכת יעילותן והפקת לקחים.

המגמה שמה לה למטרה לקדם ולשכלל מומחיות הסטודנטים בטיפול הפסיכו סוציאלי, המגשימה את שליחותה של העבודה הסוציאלית ומבססת את זהותה הייחודית בקרב המקצועות הטיפוליים. מומחיות בתקשורת עם פונים מאוכלוסיות מגוונות ופיתוח דו שיח טיפולי לקידום מצבם, בד בבד עם איתור ומימוש הפוטנציאל הטמון בסביבות הפונה, בקהילתו ובמערכות הארגונים שהוא שייך אליהם, לצמיחתו של הפונה ולשינוי מצבו.

 

המגמה לשינוי חברתי במציאות משתנה

מגמה זו מיועדת להעמיק את הידע של העובדים הסוציאלים ולהקנות להם כלים חדשניים להתערבות ולשינוי חברתי ברמות ההתערבות השונות בעבודה סוציאלית: פרט, משפחה, קהילה, ארגון ומדיניות. במסגרת לימודי המגמה יושם דגש על תחום היזמות בעבודה סוציאלית בעולם משתנה, ניהול ופיתוח מנהיגות מקצועית והקניית חשיבה טיפולית, תוך התייחסות להקשר החברתי, הסביבתי, הארגוני והמדיני. המגמה משקפת את הדגש ששם בית הספר על שילוב בין הטיפול הישיר בפרט ובמשפחה (גישת מיקרו), לבין גישות של עבודה סוציאלית ביקורתית, עבודה סוציאלית מודעת-הקשר ותפיסות של שינוי חברתי ופרקטיקת מדיניות (גישת מאקרו).

 

סטודנטיות וסטודנטים בתוכנית ההשלמות אשר נרשמים למסלול לשינוי חברתי במציאות משתנה (לשעבר אינטגרטיבי) יוכלו לבצע הכשרה מקצועית קהילתית  בשנים א+ב של התואר. במידה ויבחרו בהכשרה קהילתית, תכנית הלימודים שלהם  בשנים א' וב' של התואר תכלול קורסים ייעודים המותאמים להכשרה מקצועית קהילתית 

 

המגמה תצוין בתעודת הגמר.