פרס ישראל הפרס החשוב והיוקרתי ביותר הניתן במדינת ישראל. את הענקתו, יזם בשנת תשי"ג (1953), שר החינוך דאז, בן-ציון דינור, והוא מוענק מאז באופן רצוף.
מדי שנה בשנה מגישות וועדות השופטים לשר החינוך את המלצתן להענקת הפרס בתחומים שונים ומגוונים בהווית העשייה והיצירה בישראל. הזוכים הם אזרחי-ישראל- יחידים, או במקרים חריגים שותפי הישג שגילו הצטיינות מיוחדת, מצוינות ופריצת דרך בתחומם או שתרמו תרומה מיוחדת לחברה בישראל.
פרופ' מרדכי רוטנברג, שנת תשס"ט
במהלך שנותיו כחבר סגל בית הספר לעבודה סוציאלית ולרווחה חברתית על שם פאול ברוואלד, ייסד פרופ' מרדכי רוטנברג מודל חשיבה מקורי, יצירתי ופורץ דרך המשלב תחומי ידע מסוציולוגיה, פסיכולוגיה ודת עם רווחה ועבודה סוציאלית. על פיתוח מודל זה, אשר נשען על מקורות יהודים אך שואב את השראתו גם מתפיסות תרבותיות חובקות מערב ומזרח.
מרדכי רוטנברג , ויקיפדיה
פרופ' אברהם דורון ז"ל, שנת תשס"ד
פרופ' דורון זכה בפרס ישראל לחקר העבודה הסוציאלית על שהניח את היסודות למחקר מעמיק, היסטורי ומשווה בתחומים מגוונים של העבודה הסוציאלית והמדיניות החברתית בישראל. הודות למחקריו החשובים, מחויבותו לרווחה ומעורבותו הרבה בתהליכי עיצוב מדיניות חברתית זכה פרופ' דורון להכרה רבה בישראל ובעולם. את הידע הרב שנרכש במחקריו הקנה לתלמידים רבים הממשיכים דרכו המחקרית.
אברהם דורון, ויקיפדיה
פרופ' יונה רוזנפלד ז"ל, שנת תשנ"ח
פרופ' יונה רוזנפלד הוא מחלוצי ומנהיגי העבודה הסוציאלית בישראל. נמנה עם סגל בית הספר לעבודה סוציאלית ולרווחה חברתית על שם פאול ברוואלד באוניברסיטה העברית בירושלים, וכיהן כמנהל בית הספר בין השנים 1974-1979.
היה הראשון לזכות ב"פרס ישראל" לחקר העבודה הסוציאלית.
יונה רוזנפלד, ויקיפדיה